Beviljade stipendier

7.3 2019 Samuel Hubers Konststiftelse

Det kom 361 ansökningar av vilka de 26 nedanstående beviljades understöd. Understödet är sammanlagt €55.300.
Lycka till!


Samuel Hubers Konststiftelses understöd för år 2019

-Den sökandens namn/gruppens namn – beviljat belopp – konstområde | festival
-Produktionens namn eller arbetsnamn
-En kort presentation av produktionen
-Användingsändamålet för understödet
-Länkar

Barokkiyhtye Cornucopia – € 2.500 – musiikki
– Cd-levyn äänittämiseen & julkaisuun: uusia suomalaisia teoksia barokkiyhtyeelle
– Barokkiyhtye Cornucopia on viimeisten kuuden vuoden aikana tilannut ja kantaesittänyt viisi uutta suomalaista teosta barokkiyhtyeelle. Nyt on aika taltioida cd:lle nämä erinomaiset lisät suomalaiseen kamarimusiikkiin ja vanhan musiikin soittimien ohjelmistoon.
– Cd-levyn äänittäminen ja julkaiseminen. Ohjelmisto:
• Juha T.Koskinen: Superborea – osat Sakagami, Vents souterraines ja Lieux dé solez
• Tomi Räisänen: Cornucopia
• Tomi Räisänen: Around the Circle
• Riikka Talvitie: If All the World Were Paper, 10 miniatyyria barokkiyhtyeelle
• Olli Virtaperko: In Nomine Revised
– http://ensemblecornucopia.fi/fi

Dambe – € 2.500 – tanssi, musiikki
– Dambe
– Sibiry Konatén Dambe soolotanssiesityksessä häntä säestää kanteleella muusikko Marjo Smolander. Konatén liikekielessä yhdistyvät länsiafrikkalainen perinne, nykytanssi ja heijastumat suomalaisesta kansantanssista. Smolander yhdistelee kanteleen sointiin afrikkalaisia kaikuja, rumpuja ja huiluja. Dambe pohtii muutoksia, jotka syntyvät murroksessa, kun ihmiset vaeltavat Afrikasta Europpaan.
– Ensi-illan tuotanto ja työryhmän jäsenten apuraha.
– https://sibirykonate.fi
– https://marjosmolander.com

Hangö Teaterträff – € 2.500 – teater
– Hangö Teaterträff 2019
– Hangö Teaterträff (HTT) är en professionell teaterfestival på svenska i Finland. Festivalen ordnas årligen andra veckoslutet i juni. Festivalens fokus och utgångspunkt är det finlandssvenska teaterfältet, utan att utesluta föreställningar på finska eller internationella gästspel.
– Hangö Teaterträff fokuserar 2019 speciellt på att presentera premiärer av samtida scenkonst i sitt program. Bidraget söks för att täcka delar av scenkonstnärernas arvoden (löner).
– https://www.hangoteatertraff.org

Haza Hajipoori – € 1.500 – tanssi
– Elämää kahden kulttuurin välissä.
– Kyseessä on Haza Hajipoorin sooloteos näyttämölle. Teos kertoo tarinaa pakolaisnaisesta, joka kamppailee kahden kulttuurin välissä. Pakolaisuudesta, joka alkoi äidin mahasta ja näkyy vielä 30 vuoden jälkeenkin arjen kohtaamisissa.
– Apurahaa haetaan taiteelliseen suunnitteluun.
– https://warehousecollectivery.com

Hugh Sheehan – Lost Time – € 1.500 – musiikki
– Hugh Sheehan: Lost Time
– Lost Time dokumentoi sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen elämänkokemuksia. Projekti kulminoituu noin tunnin mittaiseen sävellykseen, joka nauhoitetaan albumiksi, ja jota esitetään kiertueella ympäri Suomea ja Iso-Britanniaa. Musiikki on luonteeltaan kokeellista ja yhdistää tyylissään elektronisen musiikin lisäksi kamari- ja kansanmusiikkia.
– Apurahalla on tarkoitus kattaa työskentelykulut 1 kuukaudelle, johon sisältyy teeman tutkiminen, elektronisten ratkaisujen kehitys ja itse teoksen säveltäminen.
– https://hughsheehan.com

Illuminium-työryhmä – € 2.500 – teatteri
– Illuminium
– Illuminium on teatteriesitys näkymättömistä ja oletetuista todellisuuksista, tutkien tieteen ja totuuden rajapintoja. Visuaalisen teatterin ja nykynukketeatterin keinoja käyttävä sanaton esitys saa ensi-iltansa Turussa TEHDAS Teatterissa 4.5.2019. Esitys on Krepsko Theatre Groupin ja Nordic Puppet Ambassadorsin sekä TEHDAS Teatterin yhteistuotanto, joka toteutetaan kansainvälisellä työryhmällä.
– Haettavalla apurahalla rahoitetaan työskentelyä sekä lavastuksen materiaalikuluja.
– http://tehdasteatteri.fi/illuminium.html

Ilmatila – € 2.300 – sirkus
– Atlas (työnimi)
– Lapsille suunnattu koko perheen nykysirkusesitys, jossa lavastus ja tarinankerronta on toteutettu animaation keinoin. Pituus n.25 min. Esityksessä käsitellään alleviivaamatta maailman hahmottamista ja sitä, miten asiat ja mittakaavat ovat erilaisia ja samanlaisia riippuen siitä, mihin niitä verrataan. Esityksessä käsitellään myös kohtaamisia, jotka ovat hetkellisiä ja silti merkityksellisiä.
– Apurahalla maksetaan valaistussuunnittelijan palkkio ja esitysten ajot sekä osa
äänisuunnittelijan työstä.
– http://www.ilmatila.com

Janne Saarakkala – € 1.500 – tanssi, teatteri
– Viisi käsitteellistä versiota henkilökohtaisesta
-K&C Kekäläinen & Company: Neljä käsitteellistä versiota henkilökohtaisesta Tapahtuma Amos Rex- museon Bio Rex- elokuvateatterissa neljänä maanantaina 1.4., 8.4., 15.4. ja 29.4. klo 19. Tapahtuman rakentuu Sanna Kekäläisen asettamille tehtäville, joihin Janne Saarakkala pureutuu puhuva pää -tajunnanvirtametodilla. Metodi on kehitetty alun perin Saarakkalan sooloperformanssiin Puhuva pää, jota hän on esittänyt ja varioinut vuodesta 2001 saakka. Kyseessä on tilanne, joka purkaa ja tarkastelee neljällä eri tavalla henkilökohtaisuutta, yksityisyyttä, peittämistä ja piilottamista sekä aukaisemista ja paljastamista dialogisesti ja ei-representatiivisesti ja luo siten aivan oman käsitteellisen maailmansa.
– Hakijan elinkustannusten turvaamiseen produktion harjoitusten ja esitystä ajalta.
– http://www.kekalainencompany.net/wp/

Jesse Markin – € 2.500 – musiikki
– Jesse Markin julkaisee syksyllä 2019 ensimmäisen soololevynsä FOLK. Folkilla Jesse Markin avaa itseään sekä suhdettaan elinympäristöönsä, joka on rodullistanut häntä koko elämänsä ajan. Miten rodullistettu ihminen näkee ja käsittelee tätä maailmaa joka aivan liian usein tuomitsee ennen kuin on päässyt lähelle? Kuinka vaikuttaa rakenteisiin jossa ihonvärin sanotaan olevan merkityksetön?
– Folk teemana tuntuu liian suurelta tullakseen käsitellyksi pelkästään musiikkialbumilla. Live-esiintymiseen suunnitellaan musiikin lisäksi sisältöä tukevia videoita, visuaaleja sekä valosuunnittelua. Kattava audiovisuaalinen kokonaisuus. Työskentelemme videoammattilaisten avustuksella (Pablo Films).
– https://www.facebook.com/markinjesse/
– https://open.spotify.com/artist/3mxJuHRn2ZWD5OofvJtDZY?
si=AuI1nCrcQe2DbcGbMjtXPQ

– https://itunes.apple.com/artist/jesse-markin/484842053

Jonna Wikström – € 2.500 – teatteri, tanssi, musiikki
– Esitystaidetapahtuma ”Vanhojen tanssit”. ”Vanhojen tanssit” on tanssiaiset, tapahtuma, happening, joka järjestetään vanhuksille Hoitokoti Päiväkummussa ja Riistavuoren palvelukeskuksessa. Vanhuksille järjestetään ikimuistoiset tanssiaiset, joissa sukelletaan muistoihin kokonaisvaltaisesti. Vanhojen tansseissa on kolme vaihetta:
• 1. Valmistautuminen juhlaan
• 2. Tanssiaiset
• 3. Näyttely
– Apurahalla mahdollistetaan osittain taiteilijoiden työskentely hankkeessa.

Järvenpään Sibelius-seura ry. c/o Meidän Festivaali – € 2.500 – musiikki
– XXIII Meidän Festivaali Tuusulanjärvellä 28.7.– 3.8.2019
– Meidän Festivaali on ennakkoluuloton, yhteiskunnallisesti valveutunut ja taiteellisesta sisällöstään tinkimätön kamaritaidetapahtuma Tuusulanjärvellä heinä-elokuun vaihteessa. Viikon mittainen festivaali kokoaa yhteen oman alansa mielenkiintoisimpia tekijöitä ajatuksia herättävän ja laadultaan tiheän taiteen ympärille. Festivaalin taiteellisena johtajana kesällä 2019 kautensa avaa Kamus-kvartetti.
– Meidän Festivaalin ennakkoluuloton ohjelmistosuunnittelu tuo yhteen festivaalille koko joukon musiikin ja muiden taiteen alojen freelancereita, joiden palkkioihin apuraha kohdistuu. Festivaali pyrkii rakentamaan taiteilijoille parhaat mahdolliset luovan työn tekemisen puitteet.
– http://www.ourfestival.fi

Kaisa Illukka – € 1.000 – teatteri
– Apifilia (I Can’t Even Make a Flower) – paikkaerityinen esitys
– Apifilia (I Can’t Even Make a Flower) on osa teossarjaa, jossa jäljitetään mehiläisiin liittyvää kulttuurihistoriaa ja mehiläisten toimintaa ihmisen mielenmaisemassa. Teos valmistetaan kukin esityspaikka huomioiden ja siinä rinnastetaan mehiläisen ja ihmisen taidot. Kiasma-teatterissa esitys kestää kaksi päivää, Prahassa yhdeksän päivää; se on jatkuva ja kestoltaan viisi tuntia päivässä.
– Esityksen suunnitteleminen ja toteuttaminen Kiasma-teatterin Performing Love-tapahtumaan ja paikkaerityisen esityksen festivaalille Prahaan.
– https://kiasma.fi/esitykset-tapahtumat/performing-love/
– http://www.pq.cz/2018/03/27/site-specific-performance-festival-3/

Kinetic Orchestra – € 1.500 – tanssi, teatteri, sirkus
– Wildlife
– ”Wildlife” on nykytanssiteos popkulttuurista, anarkiasta, kimalluksesta ja itsetuhosta. Teos käsittelee suurelle yleisölle vieraiden, musiikkigenreille pohjautuvien tanssikulttuurien tarjoamaa mahdollisuutta estottomuuteen, sovinnaisuudesta poikkeamiseen ja spontaaniuteen.
– Koreografin palkkio.
– https://kineticorchestra.fi

Liimatainen ja Valkeapää – € 2.500 – musiikki, teatteri
– Vesikonsertti
– Vesikonsertti on vetisistä, akvaattisista äänistä ja kertomuksista koostuva teos, jonka aineksina käytämme elävää ja tallennettua vettä, omia ääniämme, tekstejä, sähköisiä äänilähteitä, live-elektroniikkaa, monikanavaista äänentoistoa, valoa ja videoprojisointeja.
– Harjoitustilan vuokra, laitevuokrat ja -hankinnat.
– https://www.juhavalkeapaa.net
– http://www.ohdesign.fi

Luis Sartori do Vale & Thom Monckton – € 2.500 – sirkus
– PENDULUM -nykysirkusteos
– PENDULUM on Luis Sartorin ja Thom Moncktonin nykysirkusta ja fyysistä teatteria yhdistävä esitys, joka tutkii asioita, jotka keinuvat, heiluvat, keikkuvat tai jollain lailla liikkuvat ikuisesti eteen- ja taaksepäin. Kaikki jatkuvasti liikkuvat asiat ovat määritelmä levottomuudesta, joka on kuitenkin tietyllä tapaa syvästi lohduttavaa, ikään kuin se muistuttaisi meitä hetkestä ennen tietoisuutta.
– ”Pendulum” nykysirkusesityksen valmistaminen. Haetulla apurahalla katetaan Luis Sartori do Valen 1 kuukauden pituinen työskentely, sekä osa teoksen materiaalikuluista.
– http://luis-luis.com/item/pendulum/
– https://www.thommonckton.net

Onni Toivonen (Amalgam) – € 2.500 – sirkus, tanssi
– AMALGAM
– AMALGAM on jongleerauksen ja tanssin välistä liikkeellistä yhteistyötä tutkiva kokopitkä esitys.
– Haemme apurahaa Olli Vuorisen (ohjaaja) ja Konsta Leinosen (muusikko/äänisuunnittelu) yhden kuukauden työskentelykuluihin. Lisäksi haemme avustusta jongleerausvälineisiin ja markkinointikuluihin.
– http://ollivuorinen.com
– https://www.instagram.com/amalgam2019/

Pasi Mäkelä – € 1.500 – teatteri, musiikki, tanssi
– Sabotanic Garden – Orgy In Rhythm
– Kahden illan esityskokonaisuus, esitetään Alfred Ve Dvore teatterissa Prahassa 8. & 9.5.2019. Sisältää monia eri esityksellisiä osioita, jotka monitahoisesti työstävät rytmin käsitettä ja nivoutuvat yhdeksi performatiiviseksi rytmiklusteriksi. Vierailevia esiintyjiä Tsekeistä, Meksikosta, Saksasta, Tanskasta ja Suomesta. Haen apurahaa taiteelliseen työskentelyyni esityksen ohjaajana/järjestäjänä.
– Omaan taiteelliseen työskentelyyn noin kolmen kuukauden ajalle esityksen ohjaajana ja myös yhtenä esiintyjistä.
– http://sabotanicgarden.blogspot.com

Prinsessan – € 2.500 – teater
– Prinsessan som inte kunde tala
– Vi gör föreställningen Prinsessan som inte kunde tala av Christina Andersson på talad svenska, finska, finlandssvenskt teckenspråk och finskt teckenspråk. Repetitioner, premiär i oktober/november 2019 och turné i åboland görs i samarbete med ÅST. Vi har också planer på samarbete med en isländsk musiker för komponering av nyskriven musik och för att lära arbetsgruppens body percussion inför föreställningen.
– För scenografens och skå despelarnas löner, för dekor och dockor. Föreställningen har många dockor (bl.a en drake) som används parallellt med levande skådespelare. Dekoren ska fungera både för slottet och för resan mot draken. Det visuella är viktigt eftersom föreställningen är för döva och hörande.

SIEGFRIED-produktion taiteellinen työryhmä – € 1.500 – teatteri, tanssi, musiikki
– SIEGFRIED
– Siegfried tuo näyttämölle erilaisia ei-normatiivisen halun kuvia ja fantasioita. Esityksen pyrkimyksenä on tuottaa ja esittää kyseinen halu strategisesti toisin: ei kärsimyksen eikä toiseuden kautta, vaan moninaisesti toteutuen ja julkisesti nautiskellen. Siegfried on työryhmän ensimmäinen tuotanto ja samalla suunnitellun esitystrilogian ensimmäinen osa.
– Apurahaa haetaan Siegfried-esityksen markkinointiin sekä puvustuksen, lavastuksen ja muiden esitysmateriaalien kustannuksiin.

Skidit ry – € 2.500 – musiikki, teatteri, sirkus, tanssi
– Skidit Festarit 2019: 10-vuotisjuhlavuoden tapahtuma
– Viime vuosina uudistunut Skidit Festarit lastenfestivaali on taiteen ammattilaisten performansseja ja työpajoja, kokeellisia projekteja, ilmiöitä, esityksiä ja ihmetystä. Skidit Festarit on yhden päivän pituinen korkeatasoinen lasten kulttuuritapahtuma, joka toteutetaan Skidit ry:n järjestämänä jo kymmenettä kertaa elokuussa 2019.
– Apuraha suunnataan Skidit Festareilla 2019 esiintyvien muusikoiden palkkioihin mm. akustisen folk-trio Poja! palkkioon.
– http://www.skiditfestarit.fi

SOLJU – € 2.500 – musiikki
– SOLJU
– Solju on yhtye, jossa äiti Ulla Pirttijärvi ja tytär Hildà Länsman sekä luovat dialogia perinteisen ja modernin saamelaisen kulttuurin välille että nivovat yhteyksiä eurooppalaiseen kokeilevan popmusiikkiin. Muusikoina produksiossa Samuli ”Teho” Majamäki ja Janne ”Burton Puurtinen”, kappeiden sovittajana ja tuottajana Samuli Laiho ja albumin miksaajana Riku Mattila.
– Solju yhtyeen toisen albumin kappaleiden sävellys, sovitus ja tuotanto.
– http://www.solju.fi

Sonja Jokiniemi – € 2.500 – tanssi
– Sonja Jokiniemi: Howl
– Koreografi Sonja Jokiniemen uusi teos Howl on sekä esitysprojekti että näyttely. Teoksessa maalaukset, veistokset ja live-esitys kietoutuvat yhteen, suuntautuen kohti laajennettuja olemuksia ja hybridikehoja inhimillisen ja ei-inhimillisen riippuvuussuhteiden kautta. Jokiniemen ja Maija Karhusen esittämä duetto on moniaististen kehojen kautta avautuva kielen merkitysten uudelleenjärjestely.
– Apurahaa haetaan teoksen materiaali- ja tekniikkakuluihin.
– http://sonjajokiniemi.com/projects/#/howl

Story Sharing Cafe – € 2.500 – teatteri, musiikki
– Story Sharing -teemakahvilat
-Vuonna 2019 Story Sharing Cafe toteuttaa kuusi taiteellista teemakahvilaa. Teemoina ovat esitykselliset tarina-illat, lavarunous ja naiskahvilat. Haluamme kehittää Story Sharing Café – muotoa kuitenkin samalla säilyttäen sen osallistavia elementtejä.
– Apurahan käyttötarkoitus on osaksi rahoittaa kyseisten taiteellisten teemakahviloiden toteuttamista.
– http://universum.fi/ohjelmisto/story-sharing-cafe/

Tommi Lindell – € 1.500 – musiikki
– Kyseessä on n. 12:n elektronisen musiikkikappaleen albumikokonaisuus, jonka Inspiraation lähteitä ovat muutaman vuosikymmenen takaiset sampleri-instrumentit, sekä sampling-teknologiaa musiikissaan hyödyntäneet uranuurtajat. Tämän konenostalgia-viitekehyksen sisällä tähtäimessä on kuitenkin luoda uutta, laadukasta ja viihdyttävää musikkia. äänite julkaistaan diginä ja rajattuna vinyylipainoksena.
– Sävellystyö.
– https://www.tommilindell.info

Turunen Company ry – € 1.500 – teatteri, tanssi, musiikki
– Turunen Company ry on elokuussa 2018 perustettu uusi ryhmä, jonka toiminta keskittyy näytelmäkirjailija-ohjaaja Saara Turusen töiden ympärille, erityisesti niiden kansainvälistämiseen. Turunen Companyn ensimmäinen osatuotanto oli 21.2.2019 ensi-iltansa saava Medusan huone Q-teatterissa, Helsingissä.
– Samuel Huberin Taidesäätiöltä haetaan apurahaa, jotta tuottaja-toiminnanjohtaja Heidi Backström pystyy työskentelemään Medusan huone ja Tavallisuuden aave
-näyttämöteosten kansainvälistämisen eteen ammattimaisesti.
– https://www.saaraturunen.com

Veli Lehtovaara ja työryhmä – € 2.500 – tanssi
– Katkelma jostain on energiaa ja fossiilisia polttoaineita käsittelevä tanssiteos ja esitysinstallaatio, joka sijoittuu Helsingin Kruunuvuorenrannassa sijaitsevaan öljysäiliö 468:aan. Sooloteos on toinen osa koreografi Veli Lehtovaaran teossarjasta, joka lähestyy nykyihmisen, luonnon ja teknologian välistä suhdetta ruumiillisuuden ja liikkeen tulokulmista.
– Taiteelliseen työskentelyyn teoksen tuotannossa.
– http://spacetimelove.com