Välkommen

Samuel Hubers konststiftelse delar årligen ut stipendier och bidrag till enskilda konstnärer och grupper som sysslar med teater, live-art, musik, dans, och cirkus. Bidrag beviljas inhemska projekt på alla språk och riktar sig främst till frilanskonstnärer.

Med grundarens egna ord…

Jag hade arbetat i fria teatergrupper och med frilansmusiker i flera års tid och följt med den årliga ansökningsruljansen, när tanken på att grunda en egen konststiftelse började ta form. Närmare bestämt skulle det bli en stiftelse för fria konstnärer som gör levande konst. En frilans konstnär lever från dag till dag, från stipendium till stipendium och därför kan det aldrig finnas för många stiftelser. Dessutom har min konstsyn alltid inspirerats av det originella, annorlunda och experimentella och det är den slags konst jag vill understöda. Det behövs alternativ till mainstreamen för att konsten och samhället inte ska stagnera!

Varför bara levande konst?

Man är tvungen att dra en gräns någonstans och levande konst är det som står mitt hjärta närmast. Dessutom är det en konstform jag vågar påstå att jag vet något om. Därför delar stiftelsen ut bidrag till levande konst så som teater, live-art, musik, dans och cirkus, samt till alla de olika former som tillhör dessa. Förhoppningsvis har min kortfattade beskrivning svarat på de frågor du velat ställa!

Sam Huber, Hubersäätiö